iinn spire sustainable beauty blog

HAPPY FEET

door | jun 3, 2017

HAPPY FEET!!!!!!

In de maanden juni en juli staan blije voeten centraal. We bieden daarom de Happy Feet IINN Between behandeling aan: een fijne dertig minuten behandeling voor de voeten. De behandeling bestaat uit een voetenscrub, het verzorgen van de nagels en voeten en het aflakken met Kure Bazaar nagellak. Als cadeautje mag je een flesje nagellak naar keuze mee naar huis nemen. Het kost €35.- en dat is inclusief een flesje nagellak naar keuze. Let er wel op dat je je slippers meeneemt om er zeker van te zijn dat de nagellak goed kan drogen.

Voeten en gezondheid

Je zou het niet zeggen, maar het is heel belangrijk om je voeten goed te verzorgen en behandelen. Je voeten staan namelijk in directe verbinding met je lichaam én geest. Ze zijn een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam. Gezonde voeten zorgen voor een beter uithoudingsvermogen, waardoor je je dagelijkse taken beter kunt uitvoeren. Hoe kun je je voeten zo goed mogelijk verzorgen en behandelen?

De tien geboden voor happy feet!

  1. Probeer jezelf tegen hitte en kou te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld sokken in de nacht als je een slechte doorbloeding hebt en snel koude voeten krijgt. Vermijd het lopen op blote voeten op een heet strand of juist een koude ondergrond.
  2. Was je voeten dagelijks met een zachte spons. Scrub ze een of twee keer per week met een fijn product, bijvoorbeeld van de scrub van Aveda van de Beautifyinglijn. Scrubben is de manier om je voeten weer lekker zacht te maken en de huid glad te krijgen. Je verwijdert dode huidcellen en geeft jongere cellen de kans om naar de oppervlakte te komen. Daarbij trekt een crème beter in als je huid is gescrubd.
  3. Slik regelmatig magnesiumpillen. Magnesiumcitraat helpt tegen krampen in de voeten omdat ze de spieren laten ontspannen.
  4. Veil je nagels in plaats van ze te knippen. IINN kan je een goede vijl adviseren. Als je ze toch knipt, knip ze dan recht af. Dit voorkomt het ingroeien van de nagels.
  5. Verzorg je voeten met een maandelijkse pedicure en smeer ze dagelijks in tegen eeltvorming of kloofjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Footrelief van Aveda.
  6. Neem maandelijks of twee keer per maand een voetreflexmassage. Dit zorgt voor ontspanning en harmonie. Het helpt lichaam en geest weer in balans te brengen. Het zorgt voor een verbeterde energiedoorstroming en het bevordert het elimineren van afvalstoffen. Daarbij stimuleert dit het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bij IINN kun je ook terecht voor een heerlijke voetmassage , maar je kunt ze natuurlijk ook zelf masseren met een fijne olie of crème.
  7. Zorg altijd voor goed schoeisel, in en buiten het huis. Heb je nieuwe schoenen? Gebruik ze dan niet meteen elke dag. Laat je voeten er rustig aan wennen. Het belangrijkst is dat je schoenen comfortabel zitten. Niet te strak en niet te ruim en met een goed voetbed.
  8. Gebruik altijd hypoallergene producten om irritaties te voorkomen.
  9. Wandel zoveel als je kan, in elk geval 45 minuten per dag in totaal. Zo train je je voeten. Als aanvulling op wandelen is het beoefenen van een sport ook altijd goed.
  10. Let op je suikerspiegel en eet gezond. Gebruik niet te veel suiker of zetmeelmiddelen. Dit zal je voeten goed doen.

 

 

iinn — Sustainable Beauty
Singel 188
Amsterdam
+31 (0)20 627 63 37
iinn@iinn.nl

MAAK EEN AFSPRAAK:

of bel +31 (0)20 627 63 37

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!